середа, 25 липня 2007 12:13

Джоан Роулінг більше не повернеться до Гаррі Поттера

Шотландська письменниця Джоан Роулінг, яка тільки-но видала сьому книгу про хлопчика-чарівника та його боротьбу з темними силами, більше не збирається занурюватись у світ Гаррі Поттера.

За словами Роулінг, вона до останнього моменту не вірила в те, що завершить епопею, ідея якої вперше спала їй на думку 17 років тому в потязі Манчестер-Лондон. "Я переживаю глибоке почуття задоволення", – говорить письменниця.

Зазначимо, що давно очікувана сьома книга "поттериіани" "Гаррі Поттер і фатальні мощі" вийшла в світ минулої суботи і відтоді ажіотаж навколо неї не стихає. Тільки за першу добу, і лише в США й Великій Британії було продано 11 мільйонів екземплярів новинки.

Контрастом до сьогодення виглядають спогади Роулінг про те, як усе починалося: більш як десять років тому розлучена мати потерпала від фінансових ускладнень, що й підштовхнуло її до написання книг. Тепер її статок оцінюється в 1,12 мільярда доларів.

"Коли я починала, мої справи йшли кепсько. Тоді життя кидало мене вгору-вниз, і Гаррі пережив зі мною багато чого. Я думаю, що найсильнішими є почуття від того, що у мене більше не буде цього світу, в який я могла б піти знову", – зізналася Роулінг.

Уже після того, як ідея написати книгу про чародійство, дитинство і дружбу вперше прийшла жінці в голову, у неї після довгої хвороби, від розсіяного склерозу померла мати. Потім Роулінг опинилася в Португалії, де вийшла заміж за Жоржі Арантеса. Проте шлюб виявився неміцним, незважаючи на народження дочки Джесіки.

Після розлучення Джоан Роулінг повернулася до Единбургу, до сестри, де й писала свою першу книгу "Гаррі Поттер і філософський камінь", сидячи вечорами вдома чи в кав"ярні, поки маленька Джесіка спала в своїй колясці. У грудні 2001 року письменниця, що вже стала відомою, вийшла заміж за лікаря-анестезіолога Нейла Мюррея і народила ще двох дітей, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Джоан Роулінг більше не повернеться до Гаррі Поттера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути