понеділок, 26 травня 2008 13:26

Джиммі Картер закликав Клінтон поступитися місцем Обамі

Демократ Джиммі Картер, який був президентом США в 1977-1981 роках заявив, що одразу після завершення сезону первинних виборів єдиного кандидата в президенти від Демократичної партії 3 червня для Хілларі Клінтон "настане час поступитися" і припинити подальшу боротьбу зі своїм суперником сенатором від штату Іллінойс Бараком Обамою.

За його словами, Клінтон в принципі "має право продовжувати кампанію".

Проте, як зазначив Картер, після останніх "праймеріз" більшість так званих "суперделегатів" "дуже швидко скажуть своє слово".

Він вважає, що перевага голосів складеться на користь Обами, але не Клінтон. Сам колишній президент офіційно не підтримав жодного з претендентів. Проте він неодноразово висловлювався на користь Обами.

Зазначимо, що останній лідирує за кількістю голосів делегатів, які висунуть єдиного кандидата Демократичної партії на посаду президента на загальнопартійному з"їзді в кінці літа в Денвері. Для перемоги претендентові необхідно заручитися підтримкою 2026 делегатів.

Згідно з підрахунками телекомпанії Сі-Ен-Ен, сенатор з Іллінойсу спирається на підтримку 1660 делегатів майбутнього з"їзду ДП і 309 "суперделагатів". Табір прихильників Клінтон налічує 1500 делегатів і 279 "суперделегатів".

Також зазначимо, що Лібертаріанська партія США, третя за розміром політична партія країни вирішила на з"їзді, що висуває своїм кандидатом в президенти колишнього конгресмена-республіканця Роберта (Боба) Барра, повідомляє Інтерфакс.

Два роки тому він порвав з Республіканською партією.

На думку телекомпанії Сі-Ен-Ен, цей кандидат "стане головним болем для Джона Маккейна", який забезпечив собі висунення кандидатом в президенти від республіканців.

Справа в тому, пояснює телекомпанія, що Барр апелює до груп американських виборців з консервативними поглядами, які є потенційним електоратом Маккейна на майбутніх в листопаді виборах.

Кандидат лібертаріанців, зокрема, не згоден з республіканською адміністрацією Джорджа Буша, яка проводить фіскальну політикою і має іншу точку зору на проблему громадських свобод, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Джиммі Картер закликав Клінтон поступитися місцем Обамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути