Ексклюзиви
вівторок, 05 грудня 2017 20:23

"Джавеліни" є політичним фетишем наших посадовців - експерт

"Джавеліни" є політичним фетишем наших посадовців - експерт
Згурець: Поки що ми ведемо оборону в окопах, як Південна Корея проти Північної. ФОТО: Сергій СТАРОСТЕНКО

Збройні сили України отримали від США системи зв'язку на 70 мільйонів доларів. Це важливіше за постачання переносних ракетних комплексів "Джавелін".

Про це розповів військовий експерт, директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець інтерв'ю журналу "Країна".

Сенат США схвалив оборонних бюджет, який передбачає 350 мільйонів доларів для України.

"45 мільйонів надійдуть найближчим часом. У переліку зброї - локаційні станції, військово-морські катери, системи в'язку, "Джевеліни" (переносний протитанковий ракетний комплекс. - Країна). Скоріш за все, отримаємо перші три" - говорить Сергій Згурець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У окупантів гостра недостача особового складу

На думку експерта, "Джавеліни" не мають особливих переваг над нашими відповідниками, які виготовляє українське конструкторське бюро "Луч".

"Джавеліни" є політичним фетишем наших посадовців. США треба подякувати, що забезпечили наші війська короткохвильовими радіостанціями. Ми отримали системи зв'язку на 70 мільйонів доларів. Вони не глушаться росіянами. Це гарантує керованість наших бригад. Питання "Джавелінів" у порівняні з цим — другорядне. Будь-які провали на полі бою з "Джавелінами" будуть розтлумачені як недоліки техніки. Чим одразу скористається Росія. Ці ризики американські виробники враховують. До того ж поставки зброї Україні і введення миротворців на Донбас - взаємовиключні дії. Влада США обирає оптимальну схему", - прокоментував військові поставки Сергій Згурець.

Україна має випереджати Росію за якістю озброєння.

"Ми вміло захищаємося в рамках позиційної оборони. Вона потребує багато ресурсів. А треба забезпечувати бойові дії з малими підрозділами, ефективним зв'язком, автоматизацією. Необхідно випереджати російські війська. Поки що ж ведемо оборону в окопах, як Південна Корея проти Північної", - повідомив він.

Велике інтерв'ю Сергія Згурця читайте у журналі "Країна" від 7 грудня.

Зараз ви читаєте новину «"Джавеліни" є політичним фетишем наших посадовців - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути