понеділок, 18 червня 2007 13:45

Джанфранко Ферре помер за тиждень до нового показу (ФОТО)
10

Модельєр потрапив в госпіталь в п"ятницю після обширного крововиливу в мозок. У лікарні повідомили, що Ферре помер в неділю вночі. Стиліст знаходився в реанімації впродовж двох днів, лікарі робили все можливе для врятування його життя, проте констатували, що стан пацієнта дуже важкий.

До цього Ферре переніс два інсульти, після яких він повністю відновився і продовжував роботу. У нього був також діагностований діабет. Проте, як з"ясувалося, модельєр не слухав вказівок лікарів і продовжував їсти солодощі.

Ферре помер всього за декілька днів до того, як в Мілані повинен був пройти показ його новій чоловічій колекції весна-літо 2008.

Джанфранко Ферре народився 15 серпня 1944 року. Він здобув архітектурну освіту, але пізніше захопився індустрією моди. На початку 70-х йому запропонували створити колекцію аксесуарів з шкіри для фешенебельного міланського магазину. Колекція розійшлася за лічені дні.

Він ухвалив рішення і відкрив разом з другом-підприємцем фірму "Gianfranco Ferre S.p.A." основу майбутньої гігантської імперії. Перша жіноча колекція, перша чоловіча, в 1984 році з"явився перший аромат для жінок "Gianfranco Ferre". Наступні п"ять ароматів створюються паралельно з новими колекціями жіночого і чоловічого одягу, причому маестро сам розробляє дизайн кожного флакону.

В кінці 80-х його вже називали не просто талановитим - геніальним. На той момент в світі не було іншої компанії, що так успішно розвивалася. Саме тоді Ферре запрошують в Christian Dior. Це тепер в паризькі Будинки часто запрошують англійців, італійців, американців. А тоді Ферре з великим недовір"ям віднісся до дзвінка Бернара Арно, власника Будинку і сприйняв його за невдалий розиграш друзів.

Вперше іноземець увійшов до відомого французького Будинку моди як повноправний художник і приступив до створення колекцій "Haute Couture". Досі вважається, що творіння Ферре були кращими зі всього, що з"являлося під логотипом Christian Dior з часів його засновника. "Dior повернувся", - говорили після прем"єри колекції, що вийшла "з-під голки" нового директора Будинку. Вже наступного дня Ферре був відзначений вищою нагородою у світі моди - "Золотим наперстком". У Домі Діора він пропрацював вісім років, а в 1997 році несподівано покинув прославлену будівлю на авеню Монтень. Джанфранко Ферре пішов від Dior, щоб повернутися до Ferre.

Одяг Ферре відрізняється простотою і структурованістю ліній - біла блуза стала його фірмовим стилем. Для вечора Ферре створював плаття з широкими спідницями, які підтримували шари кріноліну. Донателла Версаче назвала його "людиною з іншого часу", яка змогла змінити італійську моду, повідомляє Faktnews.

Зараз ви читаєте новину «Джанфранко Ферре помер за тиждень до нового показу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути