Ексклюзиви
середа, 06 червня 2007 16:28

Двоє волинських журналістів пішли в монастир в день професійного свята

У середу, 6 червня, у День журналіста у Волинській області двоє журналістів місцевої газети в луцькому Свято-Троїцькому соборі постриглися в ченці.

Олег та Іван зробили це не заради редакційного завдання - вони пішли в монастир за власним бажанням. Обряд прийняття в ченці провели в найбільшому луцькому храмі.

Дату зречення від мирського життя чоловіки обрали свідомо, щоб продемонструвати присутнім на молебні колишнім колегам стійкість власних позицій на шляху до Бога.

Обряд тривав майже годину. 28-річні Олег та Іван повинні проповзти храмовою доріжкою, тричі підняти ножиці і відректися від мирського. Потім постриг, ряси та клобук на голову.

Знайома журналістів Антоніна розповіла, що для неї такий ритуал рівнозначний смерті: "Є радість якась. Але, разом з тим, начебто втратила своїх друзів, начебто чужі стали".

Новоспечені отці відтепер матимуть імена Макарій і Костянтин. Вони будуть нести послух в одному з монастирів під Луцьком.

"Вони під впливом емоцій. Тому, уявіть собі, ви змінюєте на 180% своє життя. І усвідомлено. Це не на два дні, це на все життя. І тому в них є визначені монастирські правила, згідно з якими, вони зобов"язані мовчати", - зазначив єпископ Луцький і Волинський Михайло.

Самі ж чоловіки говорять, що добре розуміють, що їх очікує, з аскетизмом монастиря ознайомлені, оскільки знаходилися в обителі неодноразово. На питання репортерів, чи були вагання щодо зміни статусу, зізнаються, що так, в основному минулої ночі.

За словами Макарія, "були якісь вагання, було переживання. Але на серці спокій". На думку Костянтина, "нерішучість була не тільки вночі. Вона була і, можливо, часом і буде. У кожної людини є спокуса. Насправді, так хотілося доказати свою віру, показати її".

Подивитися на незвичне дійство в Луцькій Свято-Троїцький собор зійшлися і колишні колеги, і звичайні парафіяни. Не було тільки родичів ченців, пише Корреспондент.net.



Зараз ви читаєте новину «Двоє волинських журналістів пішли в монастир в день професійного свята». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути