середа, 19 березня 2008 13:02

Двоє українських миротворців у Косові знаходяться у важкому стані

 Двоє з 20 українських миротворців, що постраждали у ході зіткнення з сербськими повстанцями у Косові, знаходяться у важкому стані. Про це в інтерв"ю газету "Україна молода" повідомив представник МВС України Ярослав Мазурчак.

За його словами, поранені українські миротворці можуть за бажанням повернутися додому достроково (за планом це повинно було відбутися лише у грудні).

"Всього у Косові перебувають 115 співробітників українського миротворчого підрозділу МВС, створеного спеціально для служби у Косові, а також 40 працівників кінологічного підрозділу з 25 собаками. Українці здійснюють виключно міліційні функції з охорони правопорядку, урядових будівель, розшукують військових і кримінальних злочинців, засуджених Гаазьким трибуналом і оголошених в міжнародний розшук, а також охороняють VIP-персон, в основному, депутатів парламенту Косова", - пише видання.

Тим часом, сьогодні спікер Верховної Ради Арсеній Яценюк услід за президентом України Віктором Ющенком направив співчуття рідним старшого лейтенанта Ігоря Кіналя, який помер увечері у понеділок у результаті поранень, отриманих під час атаки сербів на поліцейську дільницю, де знаходилися українці.

"Україна втратила мужнього захисника прав і свобод людини", - йдеться у телеграмі Яценюка, повідомляє Новий Регіон.

Зараз ви читаєте новину «Двоє українських миротворців у Косові знаходяться у важкому стані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути