Ексклюзиви
пʼятниця, 23 березня 2007 10:30

Двоє дітей померло від дифтерії на Київщині

Спалах дифтерії виник в селі Вербове Київській області. Від хвороби вже загинули двоє дітей: одна в січні цього року, друга - в березні. Наразі семеро жителів села госпіталізували з діагнозом "дифтерія". Всі вони члени двох багатодітних сімей: п"ятеро дітей і один дорослий - з однієї сім"ї і одна дитина з іншої. Про це повідомила заступник головного санітарного лікаря України Людмила Мухарська.

За її словами, вогнище захворювання, швидше за все, виникло з вини багатодітної матері. У 1988 році вона перехворіла дифтерією і могла бути носієм інфекції. Коли у її 9-річної дитини погіршилося здоров"я, вона вчасно не звернулася до лікаря. Хлопчик був у важкому стані, проте жінка заборонила переводити його в київську лікарню. У січні він помер.

Випадок з п"ятирічним малюком - аналогічний: дитина загинула через недбалість батьків.

- Будучи носієм інфекції, люди не лікуються, бувають в громадських місцях і можуть заразити інших, - говорить Людмила Мухарська. - Адже дифтерія передається повітряно-краплинним шляхом. У 1994-1996 роках в Україні була епідемія, але завдяки вакцинації і профілактиці вдалося звести захворюваність до одиничних випадків. У 2006 році в Україні зареєстрували всього 68 захворювань дифтерією, передає President.

Зараз ви читаєте новину «Двоє дітей померло від дифтерії на Київщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути