четвер, 07 червня 2007 08:35

Дружини лідерів G8 обговорять питання демографічного розвитку

Дружини лідерів "великої вісімки" в четвер обговорять питання демографічного розвитку, зустрінеться з учасниками "юнацької вісімки", оглянуть замок Бург Шліц і прогуляються по Вісмару.

Для дружин лідерів, які прибули разом з своїми чоловіками до німецького Хайлігендамму, де в середу почався триденний саміт "вісімки", передбачена окрема програма, яку німецькі організатори назвали "партнерською".

В четвер вони прибудуть в замок Бург Шліц, який розташований неподалік від Ростоку. Замок - родовий маєток, побудований на початку 19-го століття на невеликій піднесеності, з якої відкривається живописний вигляд. Він є строгим триповерховим особняком білого кольору в стилі неокласицизму з фасадом і двома флігелями з боків, критими галереями, що з"єднуються з головною будівлею.

Тут відбудеться презентація-лекція на тему "Демографічний розвиток в країнах "групи восьми", після закінчення якої відбудеться дискусія на цю тему дружин лідерів "вісімки".

Після закінчення сніданку його учасники прогуляються по парку, який розкинувся навколо замку на площі 180 гектарів. На території парку розташовується невелика церква, облаштовано декілька ставків з острівцями, встановлені пам"ятники і фонтан у вигляді танцюючих німф.

Потім дружини глав держав і урядів G8 відправляться в місто Вісмар, де зустрінуться з учасниками юнацької "вісімки". Ідея зустрічі дітей і молоді з країн-учасниць "вісімки" народилася під час британського головування в 2005 році.

Учасники зустрічі "юнацької вісімки" - молоді люди у віці 14-17 років - відбираються в країнах в рамках національних конкурсів.

Після закінчення бесіди дружини лідерів G8 оглянуть собор Святого Миколи, прогуляються по старому місту і відвідають міську ратушу, повідомляє РІА Новости.



Зараз ви читаєте новину «Дружини лідерів G8 обговорять питання демографічного розвитку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути