вівторок, 25 грудня 2007 08:13

Другий раунд палестино-ізраїльських переговорів не приніс результатів

 Другий офіційний раунд палестино-ізраїльських мирних переговорів вилився в обмін взаємними претензіями, що знов не дало змогу сторонам досягти істотних результатів, передають місцеві ЗМІ з посиланням на учасників переговорів.

Палестинська делегація вимагає припинити поселенське будівництво на окупованих територіях. У відповідь ізраїльтяни зробили акцент на необхідності виконання палестинцями своїх зобов"язань в частині протидії тероризму і нейтралізації радикальних угрупувань на Західному березі річки Іордан і в секторі Газу.

"Вам доведеться вибирати між шляхом миру, переговорів і шляхом поселень. Отримати і те, і те неможливо", - сказав, звертаючись до ізраїльтян, глава палестинської делегації Ахмед Куреї. Його слова процитував журналістам високопоставлений палестинський чиновник Сагіб Орейкат, що брав участь в переговорах.

Розблоковувати переговорний процес, що забуксував на старті, спробують прем"єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт і голова Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас, чия зустріч очікується на цьому тижні.

На початку грудня, напередодні першого раунду переговорів, Ізраїль оголосив тендер на будівництво 307 будинків у східному єрусалимському кварталі Хар-Хома, який палестинці вважають своєю територією і називають Джабаль Абу Гунейм. Напередодні другої зустрічі парламентерів у пресу просочилася інформація про плани міністерства будівництва Ізраїлю збудувати ще 740 одиниць житла в Хар-Хома і єврейському поселенні Маалє-Адумім.

Міжнародний план "дорожня карта", який ізраїльтяни і палестинці вважають основою мирного врегулювання, наказує Ізраїлю припинити всю поселенську діяльність на палестинських територіях, включаючи "природне зростання" поселень.

Пообіцявши відмовитися від конфіскацій додаткових палестинських земель, Ізраїль продовжує житлове будівництво у межах більшості вже існуючих поселень Західного берега річки Йордан, а також у східних кварталах Єрусалиму, які, з погляду міжнародного права, відносяться до окупованих територій, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Другий раунд палестино-ізраїльських переговорів не приніс результатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути