Ексклюзиви
четвер, 21 червня 2007 15:57

Дослідження: дев"ять з десяти жінок користуються простроченою косметикою

Британський біохімік Річард Бенс, який три роки досліджував проблему вживання жінками косметики, прийшов до тривожних висновків.

Він стверджує, що якщо жінка користується косметикою щодня, то протягом року в її організм потрапляє до 2 кг хімічних речовин.

Крім того, за даними Бенса, дев"ять з десяти жінок користуються простроченою косметикою.

Косметичні препарати відомі своїми побічними ефектами. Вони можуть викликати подразнення шкіри, передчасне старіння і навіть онкологічні захворювання. Але, за твердженням британця, головна небезпека полягає навіть не в кількості хімікатів, а в їх сполучуваності. Кожний з косметичних препаратів сам по собі може бути безпечний. Але "ми не представляємо, який вплив справляють ці речовини, коли змішуються один з одним. Наслідки можуть бути серйознішими, ніж у всіх компонентів окремо", попереджає Бенс.

Виявляється, попадання хімікатів в стравохід через рот може виявитися менш небезпечним, ніж їхнє втирання в шкіру. Професор Бенс пояснює: якщо губна помада потрапляє жінці в рот, вона розщеплюється ферментами, які містяться в слині і згодом в шлунку. Але хімічні речовини, що залишилися на шкірі, потрапляють прямо в кров необробленими.

Королівський офтальмологічний коледж підтверджує, що прострочені косметичні препарати можуть стати розсадниками небезпечних бактерій.

Під особливою підозрою знаходяться окремі хімічні речовини, парабени (параамінобензойнні кислоти), що використовуються як консерванти в милі, шампунях, дезодорантах і дитячих лосьйонах. Їх сліди були знайдені в ракових пухлинах грудей, хоча їх причетність до виникнення раку грудей не доведена. Лауріл сульфат натрію, який вспінює мило і шампунь, а також входить до складу кремів для гоління, зубної пасти і піни для ванн, здатний викликати подразнення шкіри. Таким чином, шкідливість застосування хімікатів по догляду за тілом може стати предметом неспокою і чоловіків.

Асоціація виробників косметики, парфумерії і гігієнічних засобів заявила, що причин для хвилювання немає, оскільки всі подібні продукти відповідають вимогам Євросоюзу з безпеки. Можливо, вся справа лише в об"ємі і різноманітності використовуваних хімічних засобів, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Дослідження: дев"ять з десяти жінок користуються простроченою косметикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути