середа, 11 червня 2008 10:12

Дощі залили північ США і Канаду

У вівторок ввечері дощовий фронт, що вже декілька днів рухається по півночі США, досяг канадського Монреаля, де на мосту Шамплейн поривами вітру було перевернуто декілька вантажівок, що заблокували рух, повідомляє Montreal Gazette. Дві люди були поранені.

Через обірвані під час грози лінії електропередач без світла залишилися близько 63 тисяч жителів. Дощ супроводжувався сильним вітром і градом розміром з куряче яйце. У місті деревами, що впали, було пошкоджено велику кількість автомобілів.

На південному сході американського штату Іллінойс, за повідомленням Associated Press, через прорив дамб на річці Ембарас виявились затопленими близько 150 квадратних кілометрів території, що призвело до евакуації значного числа жителів. У багатьох місцях рівень води досягав дахів будинків.

В понеділок після декількох днів дощів не витримала натиску води дамба на озері Делтон в штаті Вісконсин. За дві години озеро площею в квадратний кілометр практично повністю зникло, переповнивши водою річку Вісконсин. Потоками були знищені три будинки і ділянка шосе, розірвані каналізаційні труби, що привело до викиду стічних вод в річку. Жертв вдалося уникнути завдяки своєчасно проведеній евакуації.

Дощі на півночі США, що не припиняються вже декілька днів, привели до затоплення значних територій, масштабних евакуацій населення і відключення електрики в багатьох штатах. У значній кількості округів різних штатів було введено надзвичайне положення. Проте завдяки діям влади за останні дні кількість загиблих не збільшилася. По даним на неділю воно складало 15 людей, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Дощі залили північ США і Канаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути