Ексклюзиви
вівторок, 28 січня 2020 08:30

В Україну йде активний циклон. Яку погоду він принесе

В Україну йде активний циклон. Яку погоду він принесе
29-го січня в столицю прийде циклон, посилиться вітер, з`являться опади, спочатку дощ, потім мокрий снігФото:kolomyia.today

В Україні опади 28 січня ймовірні у південній частині, більшості центральних областей, на Донеччині та крайньому заході країни, температура вдень 2-7° тепла.

Про це повідомили в Гідрометцентрі.

"У південній частині вдень також і в більшості центральних областей, на Донеччині та крайньому заході країни опади переважно у вигляді дощу; в гірських районах мокрий сніг, ожеледь, на дорогах ожеледиця; на решті території - без опадів. Уночі та вранці в Україні, крім північного сходу, туман. Вітер південно-західний з переходом на південно-східний, 5-10 м/с. Температура вдень 2-7° тепла; у Карпатах протягом доби 1-6° морозу", - йдеться у повідомленні.

У Києві та області у вівторок опади не очікуються. Вітер південно-західний із переходом на південно-східний, 5-10 м/с. У столиці температура вдень 4-6°, на Київщині вдень 2-7° тепла, вранці місцями туман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні клімат міняється вдвічі швидше, ніж у світі

"Спочатку до нас стрибнуть дощі з Чорного моря. Сьогодні у південній частині України буде хмарно і мокро. Можливо, дотягне до Кропивницького та Дніпропетровщини. На решті території - без істотних опадів, проте ввечері до крайнього заходу, до Карпат, підійдуть дощ та мокрий сніг. А вже у середу активний циклон зумовить негоду в більшості областей України - дощ, мокрий сніг та сильний вітер", - пише синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

Температура повітря буде, як банджи-стрибки: минулої ночі, наприклад, спостерігалось до -5-8 градусів, а завтра у південній частині стовпчики термометрів досягатимуть +7+10 градусів.

Загальна термічна картина в Україні - протягом дня +3+7 градусів, у четвер, 30-го січня похолодає до 0+4 градусів.

"29-го січня в столицю підгребе циклон, тому прийде хмарність, посилиться вітер, з'являться опади, спочатку дощ, потім мокрий сніг. Пізно ввечері у середу машину десь краще припаркуйте не під старими деревами чи непевними конструкціями, може бути небезпечно.

30-го січня у Києві похолодає. Зайве нагадувати, що через таку суттєву зміну погоди в середу метеопатам буде іноді непереливки. Тому уважними будьте до себе, до своїх старших і до уточненого прогнозу погоди", - продовжує Діденко.

Народний синоптик Володимир Деркач вважає, що зима-2020 буде мінливою. Слід очікувати різких перепадів температури, кілька сплесків морозів, але несуттєвих. На початку лютого збережуться невеликі морози, а далі прийде відлига, хоча й на короткий час. У другій декаді очікується нетипова для лютого погода – пануватиме швидка весна. І лише до кінця місяця зима нагадає про себе

Зараз ви читаєте новину «В Україну йде активний циклон. Яку погоду він принесе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути