пʼятниця, 29 серпня 2008 10:48

Донька українського високопосадовця відмовляється повертати борг

Міжнародна громадська організація "Європейський союз сприяння середньому та малому бізнесу" звернулася до вищого керівництва держави, органів прокуратури і судових інстанцій з вимогою вирішення конфлікту між компанією "Долмарт-Україна" і ТОВ "Сомельє". Причиною скандалу є борг "Сомельє".

Співзасновником "Долмарту" є громадянка Греції Крістіна Ксініас, яка проживає і веде бізнес в Україні. Основною спеціалізацією компанії є імпорт та дистрибуція алкогольних напоїв у ресторанах та роздрібних мережах не тільки у столиці, а й по всій Україні.

У червні 2006 року за участю Ксініас було створено нову компанію "Сомельє", що мала займатися просуванням деяких брендів. Крістіна Ксініас запропонувала увійти до складу акціонерів новоствореної фірми комерційному директору ДП "Долмарт-Україна" Ганні Кальченко. Їй довірили розвиток окремого напрямку бізнесу – імпорт та дистрибуцію вірменських коньяків та грузинських вин.

"Долмарт-Україна" протягом року фінансово підтримувала "Сомельє". Весь менеджмент, логістика і дистрибуція працювали на розвиток нового гравця на ринку. Проте вже наприкінці 2007 року з"ясувалося, що Кальченко як фактичний керівник "Сомельє" відмовилася повертати заборгованість компанії-засновнику. Крім того, використовувала партнерські стосунки та спільну інфраструктуру компаній, щоб збанкрутувати "Долмарт". Це проявлялося у підриванні репутації компанії перед клієнтами, свідомому зриванні вигідних контрактів, залякуванні персоналу та тиску на менеджмент компанії.

Крістіна Ксініас вимагає у Ганни Кальченко повернення грошей за товарний та грошовий кредити надані її компанією. Ксініас звернулася до суду, щоб він виніс справедливе рішення у цьому питанні. Проте до конфліктної ситуації особисто долучився батько нинішнього керівника ТОВ "Сомельє" - голова Національної комісії з регулювання електроенергетики Валерій Кальченко. Він особисто приходив до спільного офісу компаній "Долмарт-Україна" та "Сомельє" і погрожував включити свої "важелі", якщо його доньку змушуватимуть виплачувати хоча б щось.

"Європейський союз сприяння середньому та малому бізнесу" просить суд не допустити впливу на судовий процес родичів-високопосадовців.

Зараз ви читаєте новину «Донька українського високопосадовця відмовляється повертати борг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути