Ексклюзиви
середа, 13 червня 2007 08:35

Донецьку загрожує епідемія малярії (ФОТО)

 
Зараз, коли стоїть жара, Донецьк несподівано відчув на собі відгомони... зими. Зазвичай в люті морози личинки комарів гинуть. А оскільки цього року зими як такої-то і не було, комахи благополучно пережили складний період і більш того - мутували! Комахи, що вижили взимку, мають тепер хороший імунітет. А отже, більш живучі. Тепер медики б"ють тривогу - регіону загрожує нашестя малярійних комарів-мутантів.

Вже зараз жителі Донецька з побоюванням дивляться на підозріло великих комарів. Але, за словами фахівців, головна проблема - це зовсім не зовнішній вигляд кровопивців.

"Небезпеку в цьому випадку представляє кількість цих комах. Для того, щоб комар став малярійним, йому достатньо вкусити одну хвору людину. Саме тому таке небезпечне зростання числа самих комарів. Чим більше їх буде, тим вища загроза епідемії малярії", - говорить Микола Коссе, експерт Донецького бюро судмедекспертизи.

Минулого року в Донецькій області підхопили малярію 4 людини.

"Малярійні комарі є у всіх містах і районах Донецької області, - говорить ентомолог Донецької обласної санітарної станції Тетяна Бурим. - І вже підраховано, що на 46% водоймищ регіону такі комахи є. А сезон можливої передачі малярії від комарів людині, за нашими підрахунками, почався з 29 травня".

Основні переносники малярії - іноземці, які приїжджають з жарких країн. Укусивши такого гостя, один комар вже несе загрозу для декількох десятків жителів Донецької області, пише Комсомольська правда - Україна.
Зараз ви читаєте новину «Донецьку загрожує епідемія малярії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути