Ексклюзиви
пʼятниця, 04 липня 2008 10:55

Донецький суд відпустив під заставу "чорного трансплантолога"

Ворошилівський районний суд Донецька ухвалив рішення відпустити під заставу в 17 тис грн громадянина Ізраїлю, хірурга Міхаеля Зіса, підозрюваного в незаконній трансплантації органів.

Журналістів на засідання суду не допустили. Як повідомило джерело, присутнє в суді, в судовому засіданні бере участь громадянин Філатов, якому Зіс запропонував продати свою нирку. За словами співрозмовника, чергове засідання у справі Зіса призначено на 28 червня.

Як повідомлялося, українська міліція 12 жовтня 2007 року затримала в Донецьку за запитом молдавських колег громадянина Ізраїлю Зіса, підозрюваного в справі про незаконну трансплантацію органів. Цього ж дня в.о. міністра внутрішніх справ України Михайло Корнієнко повідомив, що вирішується питання про екстрадицію затриманого до Молдавії.

Екстрадиції хірурга Зіса вимагає також Ізраїль. У Держпрокуратурі Ізраїлю не виключають, що він вводив в оману українських медиків, надаючи фіктивні документи про спорідненість донорів і реципієнтів. Зіс, як організатор трансплантації, за даними слідства, отримував від кожного реципієнта нирки до 135 тис дол. При цьому гроші переводилися не на банківський рахунок медичного закладу, а на його особистий.

Як повідомили в Управлінні по боротьбі з торгівлею людьми МВС України, Зіс до цих пір не був екстрадований до Молдавії, оскільки він оскаржив рішення про екстрадицію спочатку в місцевому, а потім в апеляційному суді.

В той же час, якщо буде вирішено відпустити Зіса, то відразу почне діяти рішення про його екстрадицію до Молдавії, санкціоноване генеральним прокурором України.

У жовтні Зіса за рішенням Ворошилівського суду вже відпускали під підписку про невиїзд, проте Апеляційний суд Донецької області скасував це рішення і ізраїльського громадянина знову заарештували, повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Донецький суд відпустив під заставу "чорного трансплантолога" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути