Ексклюзиви
четвер, 30 жовтня 2008 16:46

Донецький банк за одну добу вивів за кордон $18,8 мільйонів

Донецький банк "Уніком" за одну добу вивів за кордон 18,8 млн. грн.

Про це повідомив у Донецьку в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко. Він відзначив, що вже виявлені факти значного відтоку коштів з країни. Одним із питань сьогоднішньої колегії СБУ в Донецьку була протидія схемам виведення грошей за кордон.

Як повідомлялося, для зменшення ажіотажу на валютному ринку Нацбанк ввів обмеження на вивіз іноземної валюти за кордон. Згідно з прийнятим 23 жовтня постанові N336 "Про внесення змін до "Положення про порядок і умови торгівлі іноземною валютою", валюта для інвестування за кордон може бути придбана не раніше ніж через п"ять днів після перерахування гривні на спецрахунок для її покупки.

Уповноважені банки з метою здійснення контролю за відповідністю операції законодавству зобов"язані заздалегідь нараховувати кошти в гривнях на окремий аналітичний рахунок балансового рахунку 2900 "Кредиторська заборгованість з операцій з купівлі/продажу іноземної валюти, банківських та дорогоцінних металів для клієнтів банку", - йдеться в ухвалі, яка набуде чинності 4 листопада. - З цього рахунку кошти можуть бути перераховані для покупки іноземної валюти в режимі Т+5 днів, тобто тільки на шостий день з дня нарахування гривень із цього приводу.

Досі операції з виведення коштів за кордон відбувалися в день покупки валюти, повідомляє ТСН

Зараз ви читаєте новину «Донецький банк за одну добу вивів за кордон $18,8 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути