четвер, 21 серпня 2008 21:28

Донецькі шахтарі прокопали підземний хід у Батурині

12 серпня шахтарі фірми "Донпостачвугілля" з міста Червоноармійськ Донецької області  закінчили копати підземний хід у селищі Батурин Бахмацького району на Чернігівщині. Його довжина 58 м, ширина 1,3 м, висота 2,3 м. Хід починається від дерев"яної Воскресенської церкви й виходить до яру поблизу річки Сейм.

15 шахтарів поселили в Батуринській школі-інтернаті. Працювали вони протягом двох тижнів цілодобово. Змінами — по п"ять чоловік. Копали вручну та спеціальним інструментом. Хоч подібну роботу працівники робили вперше, казали, що вона нічим не відрізняється від звичного риття шахти.

— Підземний хід проклали паралельно старому, — каже Наталія Олефіренко, 25 років, із національного історико-культурного заповідника "Гетьманська столиця". — Старий не розкопували, бо зараз у нас немає спеціалістів-археологів. Новий тунель призначений у першу чергу для екскурсій. Спочатку туристам показуватимуть підвал Воскресенської церкви. У ньому зберігатимуться кістки жертв Батуринської трагедії. Потім водитимуть підземним ходом.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі шахтарі прокопали підземний хід у Батурині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути