Ексклюзиви
понеділок, 17 липня 2017 06:13

До Землі летить гігантська зірка смерті

До Землі летить гігантська зірка смерті
До Землі наближається зірка смерті. Фото: Рамблер

Вчені попереджають, що до Землі наближається "гігантська зірка смерті" HIP 85605, яка може привести до загибелі всього живого на планеті.

Це космічне тіло є одним з чотирнадцяти, які направляються до Землі. Імовірність того, що вона досягне Сонячної системи, становить близько 90%, повідомляє видання Ukrnews24.

Астрофізик з Університету Свінбурн Алан Даффі підкреслив, що "предмети майже ніколи не зустрічаються в космосі через те, що відстані великі, але гравітаційний вплив зірки величезний". На його думку "зірка смерті" може привести до хаосу в Сонячній системі, вплинувши на гравітаційне поле в хмарі Оорта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені назвали тварин, які виживуть до "кінця світу"

Більше 60 років тому астрофізик з Голландії Ян Оорт висловив думку, що всі комети утворюються в одному місці, якійсь хмарі, яка оточує внутрішній простір нашої Сонячної системи. Це місце стали називати "хмарою Оорта".

Передбачається, що HIP 85605 здатна виштовхнути частину комет і карликових зірок, в той час як інша частина попрямує у бік планет Сонячної системи, що, в свою чергу, спровокує загибель всього живого на нашій планеті.

Згідно з дослідженням, опублікованим в журналі "Астрономія і астрофізика", зірка буде знаходитися в трьох світлових роках від Землі, але експерти кажуть, що навряд чи це станеться раніше, ніж через 240 тисяч років.

Зараз ви читаєте новину «До Землі летить гігантська зірка смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути