понеділок, 02 липня 2007 19:15

До українського Ан-30 стояла черга на авіашоу у Бельгії (ФОТО)

30 червня та 1 липня на авіабазі у бельгійському Коксиді відбулося авіашоу, присвячене Дню збройних сил Бельгії. Цього року вперше в авіашоу взяла участь і Україна, яка надіслала на запрошення Міністерства оборони Бельгії літак для аерофотозйомки Ан-30. На авіашоу було представлено 48 різних військових літаків.

Український літак під командуванням командира екіпажу підполковника Сергія Булата несе службу в ескадрильї "Блакитна стежа", що входить до складу авіабригади у Борисполі. Ескадрилья була створена 26 жовтня 1992 року, а її назва походить ще з 20-х років минулого століття, коли в Україні діяв сторожовий ескадрон з такою самою назвою.


Літаки типу АН-30 використовуються для спостереження та верифікації в рамках угоди "Відкрите небо", підписаної 40 країнами світу та ратифікованої 26-ма. Перший свій політ в рамках цієї угоди літак з бортовим номером 80 здійснив в 1997 році для верифікації об"єктів на території США. З того часу українські літаки виконують від 14 до 19 інспекційних польотів до інших країн на рік.


Загалом для участі в авіашоу було запрошено 4 українські літаки: АН-30, Су-27, Міг-29 та АН-74, однак відправити вирішено було лише один, оскільки він був найбільш підготовленим до закордонних перельотів – літак має сертифікацію, а його екіпаж володіє англійською, що необхідно для здійснення закордонних польотів, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «До українського Ан-30 стояла черга на авіашоу у Бельгії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути