Ексклюзиви
вівторок, 04 березня 2008 08:44

До України повертається грип

Заступник головного державного санітарного лікаря України Людмила Мухарська заявила про те, що епідемія грипу і ГРВІ в Україні йде на спад, але в середині - кінці березня медики все ж таки очікують нову хвилю захворювань грипом.

Мухарська повідомила, що, згідно зі статистичними даними, в січні 2008 року на грип хворіли близько 10 тисяч українців. Три людини померло, двоє з них - маленькі діти", - заявила лікар.

Заступник начальника управління материнства, дитинства і санаторної справи Валентина Педан відзначила: щороку в Україні від ГРВІ, грипу або бронхолегеневої інфекції вмирає від 180 до 200 дітей у віці до одного року, хоча за останні десять років кількість таких смертей зменшилася втричі.

Слід зазначити, що в Україні випадки смерті від грипу реєструють тоді, коли вірус лабораторно виділяють з патологоанатомічного матеріалу, відзначила заступниця головного державного санітарного лікаря Людмила Мухарська.

Що стосується ситуації в світі, то у 18 країнах Європи реєструються середніта високі рівні захворюваності на грип (в Австрії, Бельгії, Болгарії, Чехії, Естонії, Литві, Франції, Угорщині, Люксембурзі, Нідерландах, Ірландії, Португалії, Польщі, Румунії, Словенії, Швейцарії, Іспанії, Італії). Тенденція до зменшення активності грипу спостерігається в Іспанії, Ірландії, Великобританії. Серед вірусів, що фіксуються, домінуючим є штам вірусу Н1, хоча в Україні в березні очікується вірус типу В.

Медики радять: для того щоб не захворіти на грип, потрібно укріплювати імунітет, робити вакцинацію, дотримуватися особистої гігієни, а також, як запевняють німецькі вчені, ще й утримуватися від сексу, повідомляє Вовремя.info.
Зараз ви читаєте новину «До України повертається грип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути