Ексклюзиви
субота, 29 березня 2008 10:14

До острова Зміїний будуть ходити туристичні теплоходи

До кінця травня завершиться будівництво портопункта на острові Зміїний, після чого розпочнуться регулярні пасажирські рейси судів по морській лінії Одеса - Зміїний. Про це заявив в ході зустрічі з журналістами голова Одеської обласної державної адміністрації Микола Сердюк.

За його словами, "клас теплоходів залежатиме від кількості пасажирів, охочих відвідати острівне селище Білий Кілійського району". Що ж до вантажоперевезень, то їх забезпечуватимуть судна технічного флоту і судна державного підприємства "Дельта-лоцман", про що досягнуто попередньої домовленості.

Досі, нагадав М.Сердюк морське повідомлення з островом Зміїний забезпечувалося вантажопасажирським судном "Ластівка", яке базується в придунайському місті Вилкове.

У відділі зв"язків із ЗМІ облдержадміністрації журналістам також повідомили, що керівництво Міністерства транспорту і зв"язку України, на жаль, заважає створити на Зміїному філію Одеського археологічного музею. Музей планувалося розмістити в житловій будівлі готельного типу маякового комплексу, яке належить підприємству "Держгідрографія", що підпорядковується транспортному відомству. Проте, всупереч згоді керівництва цього держпідприємства, міністерство до цих пір не дає своєї згоди на передачу об"єкту в розпорядження облдержадміністрації, що гальмує реалізацію проекту.

Тим часом, в обласному бюджеті-2008 на організацію "зміїного" філіалу Одеського археологічного музею передбачені асигнування в об"ємі 200 тис. грн, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «До острова Зміїний будуть ходити туристичні теплоходи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути