субота, 20 листопада 2021 23:58

До Києва прибули два вертольоти Н-125. Фото

До Києва прибули два вертольоти Н-125, виготовлені французькою компанією Airbus Helicopters. Ними укомплектують авіаційні підрозділи Держприкордонслужби, які нестимуть службу на ділянці кордону з Білоруссю, повідомляє МВС 20 листопада.

Гелікоптери оснащені сучасними супутниковими передавачами, гучномовцями, системами цифрового зв'язку, електричними лебідками та аварійним плавучим спорядженням.

 

Також вони укомплектовані камерами з високою роздільною здатністю Flir та спеціалізованими авіаційними прожекторами, що дозволить контролювати кордони України вдень і вночі, зазначив заступник голови МВС Сергій Гончаров. Відео з камер можна одразу передавати до наземного командного пункту.

"Досвід отриманих перших двох легких гелікоптерів у 2020 році показав економічність та ефективність їх застосування з метою охорони державного кордону (загальний наліт перших двох машин складає близько 900 годин)", - розповіли в міністерстві.

 

Н-125 вважається одним із найкращих вертольотів у своєму класі. У 2005 році він побив світовий рекорд і здійснив посадку на горі Еверест на висоті 8850 метрів над рівнем моря.

Українські військові посадили вертоліт на жерло вулкану. Операцію здійснили службовці 18-го окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго.

Зараз ви читаєте новину «До Києва прибули два вертольоти Н-125. Фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути