середа, 13 серпня 2008 11:16

До кінця літа в Україні подешевшає бензин

Зниження цін на нафтопродукти в Україні є закономірною реакцією на падіння цін на світовому ринку нафти та нафтопродуктів.

Як повідомили у прес-службі консалтингової компанії "UPECO", протягом минулого місяця ціни на нафту та нафтопродукти в Європі знизилися на 18% - 20%. 5 серпня вартість бензину А-95 у Середземноморському регіоні вперше від квітня цього року впала нижче позначки $1 000/т і на 11 серпня становила $967/ т (падіння за місяць - на $240/ т). Дизельне паливо на цю дату котирувалося по $1 030 /т, тоді як усього місяць тому, 11 липня, спостерігався абсолютний рекорд його вартості - $1 333/т.

"Падіння цін чудово ілюструє нерозривний зв"язок ринку України зі світовими тенденціями. Враховуючи падіння цін, яке вже відбулося в Європі, є підстави вважати, що до кінця серпня ціни на автозаправних станціях країни знизяться ще на 20-25 коп./літр", - зазначив виконавчий директор "UPECO" Сергій Куюн.

Водночас, аналітикам компанії складно прогнозувати ситуацію на більш віддалену перспективу через підвищену непрогнозованість світових цін. "Цього року ринок подарував кілька сюрпризів, як, наприклад, 50%-ве зростання цін за перше півріччя, і зниження, яке спостерігається сьогодні, - чергова абсолютна несподіванка", - вказав С. Куюн, додавши при цьому, що протягом кількох попередніх років липень та серпень завжди були періодами активного зростання цін, зумовленого сезонним збільшенням споживання нафтопродуктів у світі.

Нагадаємо, що за підсумками минулого тижня ціни на бензин марки А-76/80 знизилися на 8 коп., до 5,93 грн./літр, на бензин марки А-92 - на 10 коп., до 6,31 грн./літр, на бензин марки А-95 - на 8 коп., до 6,54 грн./літр, на дизельне паливо - на 14 коп., до 6,93 грн./літр, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «До кінця літа в Україні подешевшає бензин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути