Ексклюзиви
середа, 29 жовтня 2008 15:16

До чого призведе падіння євро

До чого призведе падіння євро

Останніми днями члени єврозони спостерігали за різким падінням їх валюти по відношенню до долара, адже валютні ринки відреагували на фінансову кризу в світі. Проте спостерігачі розходяться в поглядах щодо можливих наслідків такого падіння.

Деякі аналітики вважають, що проблема є тимчасовою, і, можливо, це навіть допоможе збільшити обсяги експорту, інші ж вбачають в цьому сигнал серйозних політичних розбіжностей у єврозоні, до якої входять 15 націй.

На європейському ринку цінних паперів у вівторок 28 жовтня, євро впав до 1.23 долари за одиницю - останнього разу він був настільки ж слабким у квітні 2006 року - перед тим, як піднявся до 1.25 доларів на Азіатському ринку. Валюта впала ще нижче по відношенню до ієна (японська грошова одиниця). У переліку 16 найбільш активних валют євро займає на сьогодні 14 місце.

Аналітики наводять декілька причин падіння валюти єврозони, серед яких розповсюдженна думка, що європейська економіка на межі занепаду, та очікування, що президент Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше незабаром знизить відсоткову ставку, повідомляє Deutsche Welle.

Зараз ви читаєте новину «До чого призведе падіння євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути