Ексклюзиви
четвер, 07 лютого 2008 16:57

Для зниження ваги достатньо і вправ з гантелями

Силові тренування можуть сприяти зниженню ваги і перешкоджати розвитку діабету не гірше, ніж біг, свідчать результати недавніх досліджень.

До такого висновку прийшли американські учені, які виростили мишу, у якої мускулатура розвивається так само як у людини, яка займається, скажімо, з гирею.

Групі дослідників з медичного університету Бостона за допомогою генетичних маніпуляцій з мишами вдалося добитися зростання м"язів, аналогічне тому, яке розвиваються у людини під час силових вправ.

Коли ген, задіяний в м"язовому розвитку таких "мутантів", штучним способом відключається, миші, якщо їх посадити на фастфудівську дієту, починають страждати від ожиріння і проблем з печінкою.

Той самий гризун при активованому "м"язовому гені" починає активно спалювати зайві жири, хвороби печінки зникають, а також зникає інсулінова недостатність.

Цікаво, що мишу продовжують при цьому годувати їжею з великим змістом жиру і цукру і не дають багато рухатися.

Учені тепер з упевненістю заявляють, що м"язи, за допомогою яких ми піднімаємо тяжкі речі, контролюють ще і обмін речовин у всьому організмі.

Фахівці з фізкультури Брістольського університету у Великобританії вважають, що це відкриття може бути особливе корисним для літніх людей, яким вже важко пробігати багато кілометрів.

Вони можуть звернути свою увагу на гантелі, адже вправи з ними не вимагають особливої витривалості, але, судячи зі свіжої здогадки вчених, допомагають поліпшити метаболізм, повідомляє BBC.

Зараз ви читаєте новину «Для зниження ваги достатньо і вправ з гантелями ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути