Ексклюзиви
вівторок, 08 квітня 2008 16:49

Дівчинку з двома обличчями вважають богинею (ФОТО)

Дівчинці, яка народилася з двома обличчями в північному індійському селі, поклоняються як реінкарнації божества Ганеши. Тритижневу дитину, що з"явилася на світ в населеному пункті за 30 км від столиці Нью-Делі, вважають "дивом", повідомляє Фактnews з посиланням на TheDailyTelegraph.

Сотні місцевих жителів стовпилися біля будинку дівчинки і чекають від неї "благословення". За стародавньою індійською традицією паломники обсипають її батьків грошима. "Спочатку я трохи злякався, - зазначив 24-річний батько "божественної" дитини Вінод Кумарн Сінг. - Проте потім я прийняв цей дар божий".

Жителі села, більшість з яких безграмотні, вважають дівчинку реінкарнацією бога Ганеші, напівлюдини-напівслона, одного з найшанобливіших персонажів індуїстської міфології шиваїтського круга. Хоча Ганеша - предводитель нижчого пантеону в служінні Шиви, він шанувався перш за все як божество мудрості, бізнесу і усунення перешкод.

Тим часом, досить мало відомо про стан здоров"я дитини, оскільки батьки не допускають до неї лікарів. "Вони не розуміють, що повинні звернутися до фахівців за лікуванням, - відзначає акушер, який прийняв дитину в місцевій урядовій лікарні. - Ми сказали батькам, що готові зробити дівчинці рентген головного мозку безкоштовно, проте вони проігнорували цю пропозицію.

Нагадаємо, в минулому році в Індії успішно пройшла операція дворічної дівчинки, яка народилася з чотирма руками і чотирма ногами. В ході операції, що тривала 27 годин, у Лакшмі відокремили її власні хребет і нирки від "чужих" і видалили зайві руки і ноги. Лакшмі Татма народилася зрощеною з так званим "близнюком-паразитом". Цей "близнюк", у якого відсутня голова, але є власний хребет, руки, ноги і нирка, був сполучений з тілом Лакшмі через таз, повідомляє NEWSru.com.

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «Дівчинку з двома обличчями вважають богинею (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути