Ексклюзиви
пʼятниця, 02 листопада 2007 08:33

Дитину, що влаштувала пожежу в Каліфорнії, можуть посадити на три роки

Десятирічній дитині, що ненавмисно влаштувала лісову пожежу в Каліфорнії, загрожує до трьох років в"язниці. Якщо вона буде визнана винною за статтею "Злочинне необережне поводження з вогнем", його батькам і йому самому після досягнення повноліття доведеться брати участь у відшкодуванні сотень мільйонів доларів збитків, заподіяних минулого тижня лісовою пожежею на півночі округу Лос-Анджелес, в результаті якої вигоріло більше 15 тисяч гектарів лісу і 21 будинок. Ця пожежа стала лише одним із понад 15 вогненних штормів, в результаті яких за сім днів, із 21 жовтня, загинули 14 чоловік, було знищено близько 2,5 тисяч будов і вигоріло 2,1 тис. кв. км лісів. Але саме в цьому випадку агентам ФБР і поліції вдалося точно визначити причину пожежі і винного у її виникненні, передає ИТАР-ТАСС.

Проте, за наявною інформацією, прокуратура Каліфорнії поки не пред"являла звинувачень юному палієві. Основне питання полягає в тому, за якою статтею звинувачувати 10-річну дитину і яким чином оцінювати її здатність передбачати результати власних дій.

Аби довести, що хлопчик винен у підпалі, прокурорам доведеться представити свідоцтва того, що він навмисно планував завдати шкоди чужій власності своїми діями. У суді це зробити буде практично неможливо, оскільки прокуратура зняла з дитини свідчення, в яких вона заявляє, що пожежа почалася випадково, без її на те волі, підкреслюють адвокати.

Навіть для визнання дитини винною за статтею "Злочинне необережне поводження з вогнем" необхідно буде довести, що хлопчик був здатний адекватно оцінити ризики, пов"язані з грою із сірниками, відзначають аналітики.

Отже прокуратура може відмовитися від пред"явлення звинувачень дитині, вважають адвокати.

Власті Каліфорнії продовжують розслідування відразу декількох справ про підпали, за якими вже провели п"ять арештів. Проте поки не вдається довести, що хоча б один із великих вогненних вихорів пов"язаний саме з підпалом.

Збиток від лісових пожеж, що лютували протягом минулого тижня у Каліфорнії, перевищує 1,5 млрд доларів.

 

Зараз ви читаєте новину «Дитину, що влаштувала пожежу в Каліфорнії, можуть посадити на три роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути