Ексклюзиви
вівторок, 05 червня 2007 14:58

Діти вимагали гроші у пенсіонера-інваліда і забили його до смерті

У Сімферополі двоє підлітків, 12 і 14 років, впродовж декількох днів уривалися додому до 53-річного інваліда-пенсіонера, знущалися з нього, вимагали гроші і врешті-решт забили до його смерті.

Біля торгового кіоску в мікрорайоні Заводське двоє підлітків стали займати інваліда-пенсіонера, що проходив повз них, мовляв, чого ти тут ходиш. Чоловік відповів, що не їх це справа. Хлопців така відповідь розлютила. Один з них ударив кілька разів інваліда в спину. Другий до биття підключитися не встиг. Підлітків відігнав перехожий, що опинився неподалеку. Але хлоп"ята заспокоюватися не хотіли. Вони простежили за пенсіонером, з"ясували, що він живе в невеликому приватному будиночку разом з 85-річною матір"ю, яка практично не ходить. Вибравши зручний момент, хлопчаки увірвалися в будинок до "кривдника" і сталі йому мстити кулаками. При цьому вимагали "грошей у борг". Все це бачила немічна мати інваліда. Немолода жінка намагалася остудити юних садистів домовленостями і навіть віддала їм п"ять гривень. Забравши гроші, хлопці пішли, але запам"ятали, де господарі ховають гроші.

Витративши здобич на цукерки і жуйку, підлітки вирішили знову роздобути гроші тим же шляхом. Буквально через день вони знов з"явилися в будинку у пенсіонера, знов били його, і знову немічна мати благала нелюдів зупинитися. Але на цей раз вони грошей не просили, а самі взяли сорок гривень. Підлітки ще кілька разів відвідували інваліда, б"ючи його і вимагаючи гроші. Розв"язка цієї історії наступила 24 травня. Цього дня юні садисти оголосили своїм друзям, що покажуть, як треба "заробляти гроші". У супроводі ще декількох хлопчиків і дівчаток вони відправилися до інваліда. Парочка "героїв" увірвалася в будинок, а глядачі залишилися зовні і спостерігали за дійством через вікна. Підлітки били пенсіонера сильніше, ніж раніше: не тільки ногами і кулаками, але і милицею. Ним же вдарили і матір інваліда, щоб не кричала. Хтось з юних глядачів не витримав і покликав сусіда. Той з"явився в мить, коли "герої" вже тікали з місця події. Побачивши інваліда, що лежав на підлозі, чоловік викликав "швидку допомогу". Але медики запізнилися, нещасний помер. Юних злочинців трохи пізніше затримали співробітники міліції. Але навряд чи їх чекає серйозне покарання.

12-річного не можна притягати до кримінальної відповідальності. Його батьки максимум заплатять штраф. І ще його поставлять на облік в міліції. 14-річний повинен би відбути покарання в колонії, проте у нього ознаки дитячого церебрального паралічу. Лікарі визнають підлітка неосудним, полікують в примусовому порядку півроку - ось, найімовірніше, і все покарання, передає Первая Крымская.

Зараз ви читаєте новину «Діти вимагали гроші у пенсіонера-інваліда і забили його до смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути