пʼятниця, 31 серпня 2007 09:08

Діамантовий череп проданий за $100 млн

Інкрустований діамантами череп роботи британського художника Демієна Херста був у четвер проданий за призначену за нього ціну в 100 мільйонів доларів. Це рекордна ціна, яку заплачено за витвір художника за його життя. Робота Херста під назвою "Бо це є любов до Бога" (рядок із Першого послання Іоанна) обійшлася йому самому в двадцять мільйонів доларів. Її відлито з платини за зразком справжнього черепа, що датується XVII століттям, і інкрустована 8601 діамантом.

Покупцем творіння Херста, що виставлялося в лондонській галереї White Cube, стала група анонімних інвесторів. Раніше повідомлялося, що претендувати на череп можуть британський співак Джордж Майкл і його партнер Кенні Госс.

Ще один рекорд лауреата Тернерівської премії Демієна Херста пов"язаний з продажем його робіт на аукціонах. Інсталяція під назвою "Весняна колисанка" була продана на аукціоні Sotheby"s 21 червня за 19,2 мільйона доларів і стала найдорожчим витвором, проданим з молотка за життя автора.

У творчості 41-річного Херста тема смерті є однією з центральних. Одного разу британець назвав нью-йоркські теракти 11 вересня 2001 року витвором мистецтва, за що йому згодом довелося просити вибачення, передає France Presse.

Зараз ви читаєте новину «Діамантовий череп проданий за $100 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути