четвер, 05 вересня 2013 17:19

"Десять ракетних комплексів - і війна проти України стає дуже болісною" - військовий експерт

"Десять ракетних комплексів - і війна проти України стає дуже болісною" - військовий експерт
Фото: life.ictv.ua

"Наша армія замучена й недофінансована, але її врятувало те, що всім було байдуже, - каже в інтерв'ю журналу "Країна" військовий експерт Олексій Арестович. - Не було великого тиску від держави чи спецслужб. Принаймні від наших спецслужб".

"Я дуже критично ставлюсь до нашої армії, але в неї є сильні сторони, - продовжує Арестович. - Наприклад, у нас є об'єднане командування спеціальних операцій. Таке є тільки в шести країн НАТО. Є дуже цікаві та перспективні розробки, зокрема, хороша програма Анатолія Гриценка — оперативно-тактичний комплекс "Сапсан". Це мобільний комплекс високоточної зброї, який посилає потужну боєголовку на відстань декілька сотень кілометрів.

"Програма Гриценка передбачала встановлення розвідувально-ударної структури, в якої розвідувальний компонент мали визначати підрозділи спецпризначення, а ударну – "Сапсан" та інші засоби. Групи спецназу мали наводити комплекси на цілі особливої важливості в тилу супротивника. Десять таких комплексів інтегрованих зі спецназом — і воєнна агресія проти нас стає дуже болісною акцією. Ця система принципово змінила б військову ситуацію навколо нашої країни у кращий бік. Але, як завжди, все розікрали".

Попри всі негаразди є приводи для оптимізму, вважає експерт.

"Україна добре показала себе в Іраку. Ну й не забувайте, скільки назбивали російських літаків над Грузією. Наші не збивали, але допомогли грузинам налаштувати систему протиповітряної оборони. Уявіть, скільки російських літаків завалимо ми, якщо грузини знищили сім за п'ять днів," - підсумував він.

Детальніше читайте у повній версії інтерв'ю у журналі "Країна".

Зараз ви читаєте новину «"Десять ракетних комплексів - і війна проти України стає дуже болісною" - військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

350

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути