Ексклюзиви
вівторок, 14 серпня 2012 15:13

Держзамовлення з технічних спеціальностей може бути невиконане

Держзамовлення з технічних спеціальностей може бути невиконане
Фото: gazeta.ua

План вступу абітурієнтів на держзамовлення у деяких ВУЗах може бути не виконаний. Абітурієнти неохоче вступають на технічні спеціальності. Про це на прес-конференції повідомила Ольга Стрелюк, координатор громадської організації "Опора", що здійснює моніторинг вступної кампанії 2012 року.

"Сам міністр Табачник неодноразово наголошував на тому, що в цьому році Україна отримає рекордні кількість абітурієнтів. Однак, незважаючи на те, що в минулому році деякі вищі навчальні заклади мали проблеми з виконанням плану держзамовлення на технічних та природничих спеціальностях, у цьому році квоти для підготовки на дані напрями зросли на 20-30%. Аргумент про нестачу кадрів для промисловості нівелювали самим підходом, де кількість домінує над якістю і у таких умовах говорити про підготовку справжніх фахівців не доводиться", — зазначила Ольга Стрелюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник продовжив термін подачі документів у виші на бюджет

За її словами, про те що план держзамовлень може бути невиконаний стало відомо 5 серпня, під час оприлюднення списків рекомендованих до зарахування абітурієнтів. Тоді, навіть у столичних провідних ВНЗ на окремі напрямки держзамовлення, залишились вільними 90% місць.

Крім, цього деякі навчальні заклади, користуючись ситуацією, значно збільшили собі квоту держзамовлення за рахунок зменшення її у інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін планує відмінити гарантії бюджетних місць у ВНЗ

Так, наприклад Харківський національний університет імені Каразіна, звернувся до міністерства освіти з проханням зменшити план державного замовлення на предмети "фізика" та "прикладна фізика". У цей час Дніпропетровський гірничий університет збільшив собі квоти на спеціальність "гірництво" на 100 осіб.

Нагадаємо, міністерство освіти продовжило термін подачі документів до 15 серпня через недостачу абітурієнтів на держзамовлення технічних спеціальностей.

Зараз ви читаєте новину «Держзамовлення з технічних спеціальностей може бути невиконане». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути