Ексклюзиви
середа, 17 грудня 2008 11:37

Держдума зобов"язала уряд щорічно звітувати перед депутатами

Держдума зобов"язала уряд щорічно звітувати перед депутатами

Держдума ухвалила в остаточному читанні закон, який зобов"язує уряд щороку звітувати перед парламентом, повідомляє 17 грудня РИА Новости.

Йдеться про поправки в закон "Про уряд РФ". Планується, що звіти про роботу уряду не тільки надходитимуть в Держдуму, але і стануть публікуватися в "Російській Газеті" і "Парламентській Газеті" (тобто в офіційних виданнях уряду і Федеральних зборів РФ відповідно).

Поправки в закон "Про уряд РФ" приймаються у зв"язку з підготовлюваним внесенням аналогічних поправок до Конституції. Слова про щорічні звіти уряду перед Держдумою повинні бути внесені до Конституції тим же законопроектом, який збільшує термін повноважень президента РФ і депутатів Держдуми з чотирьох до шести і п"яти років відповідно.

Ініціатором поправок в основний закон країни став президент Дмитро Медведєв. Законопроект вже схвалили Держдума і Рада Федерації, зараз він знаходиться на розгляді в регіональних парламентах. Для зміни Конституції потрібно, аби проект схвалили парламенти не менше двох третин суб"єктів РФ. За станом на 16 грудня проект отримав схвалення 58 парламентів з 84. Очікується, що процедура розгляду поправок регіонами завершиться 22 грудня.

Поправки в закон "Про уряд РФ", прийняті Держдумою 17 грудня, набудуть чинності після того, як в силу вступлять поправки до Конституції.

Зараз ви читаєте новину «Держдума зобов"язала уряд щорічно звітувати перед депутатами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути