середа, 22 грудня 2010 09:27

Депутати збільшили штраф для тих, хто ухиляється від армії

Депутати збільшили штраф для тих, хто ухиляється від армії

Штрафи для тих, хто ухиляється від армії, підвищили в 2,5 рази. Зокрема, найбільший з них, замість 119 гривень становить 255 гривень. Це стало наслідком прийняття закону, який посилює відповідальність громадян України за правопорушення військового обов'язку, пише "Сегодня".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зазначений закон підписав президент Віктор Янукович.

Верховна рада прийняла закон "Про внесення змін до статті 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за правопорушення військового обов'язку)" 30 листопада.

Нові штрафи першими відчують на собі призовники весни-2011. Як повідомляється, штрафувати будуть за неявку у військкомат у призначений день без поважної причини, несвоєчасне подання відомостей про місце проживання, роботи або навчання, за порушення порядку проходження навчальних зборів.

"Можна зробити попередні прогнози, що такі заходи змусять більше число юнаків бути законослухняними. Підсумки зробимо по завершенні кампанії", - повідомив представник прес-служби МО Костянтин Саділов.

Нагадаємо, що Верховна рада України внесла зміни до закону про військовий обов'язок і військову службу. У новій редакції враховано норму, яка передбачає необхідність компенсації військовослужбовцям коштів, витрачених на його утримання під час навчання, якщо він припинить військову службу протягом 5 років після закінчення навчання (у вищих військових навчальних закладах).

Зараз ви читаєте новину «Депутати збільшили штраф для тих, хто ухиляється від армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути