понеділок, 11 серпня 2008 16:44

День Незалежності святкуватимуть 5 днів

Урочисті заходи з нагоди святкування 17-ої річниці Дня Незалежності України триватимуть 5 днів - з 20 до 24 серпня.

Як повідомляє прес-служба КМДА, у рамках святкування Дня незалежності України 20 серпня відбудеться відкриття Міжнародного фестивалю мистецтв "Обіймись, Україно", який триватиме до 22 серпня і пройде у Центрі культурної та ділової співпраці "Український дім". Також з 20 до 23 серпня відбудеться загальнодержавна виставка "Барвиста Україна".

21 серпня у Колонному залі Київської міської державної адміністрації відбудеться церемонія нагородження та вручення відзнак Київського міського голови та Державного прапора України у сувенірному виконанні киянам, які працюють в різних галузях міського господарства та представникам громадських об"єднань за їх громадсько корисну діяльність в інтересах територіальної громади міста.

23 серпня також відбудеться урочисте покладання квітів до пам"ятників Тарасові Шевченку, Михайлові Грушевському, князю Володимиру, гетьману Богдану Хмельницькому, Монументу Слави та пам"ятного знаку "Голодомор 1932-1933 рр.". У той же день в рамках акції "Державний прапор у кожній родині" на центральних площах та вулицях киянам вручатимуть зображення Державного прапору України в сувенірному виконанні, стрічки в кольорах Державного прапору та значки з державною символікою.

Крім того, 23 серпня відбудеться урочиста церемонія підняття Державного Прапору України на майдані Незалежності. Також планується відкриття пам"ятного знаку Олександрові Довженку на вул. Хрещатик, 21. Там же відбудеться молодіжна легкоатлетична естафета "Естафета Незалежності". А у Центральному парку культури та відпочинку пройде Всеукраїнський фестиваль творчих сімей національних меншин.

У День Незалежності України, 24 серпня, о 10:00 на вул. Хрещатик почнеться парад військ. Протягом дня відбудеться покладання квітів до пам"ятних знаків та пам"ятників видатним українським діячам,а у церквах і храмах Києва проведуть молитви за Україну та український народ.

Також 24 серпня на Співочому полі Печерського ландшафтного парку відбудеться святкова концертна програма за участю фольклорних колективів Києва "Жива душа могутнього народу", на естраді міського саду Центрального парку культури та відпочинку – благодійний концерт заслуженого артиста України, акордеоніста Ігоря Завадського,а у парку культури та відпочинку "Партизанська слава" - святковий концерт з тематичною програмою "Козацькому роду нема переводу".

До Дня Незалежності України в центрі народної культури "Музей Івана Гончара" відкриється виставка робіт народної вишивальниці Анастасії Стахурської та ярмарок народних майстрів (ткацтво, кераміка),а в Музеї гетманства – виставка "Львівське гутне скло".

24 серпня на території каналів зони відпочинку Гідропарку відбудеться фінальна частина етапу Кубку Європи з воднолижного спорту – вейкборду за класичною версією. А у Печерському ландшафтном парку почнеться 53-я міська виставка квітів на тему: "Нехай Україна у квітах буяє – у тім нагорода і втіха моя".

У рамках святкування 17-ої річниці Дня Незалежності України о 19:00 на Майдані Незалежності розпочнеться молодіжний святковий концерт, який о 22:00 завершиться фейєрверком, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «День Незалежності святкуватимуть 5 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути