Ексклюзиви
вівторок, 08 травня 2007 09:26

Дегустатор відсудив $50 тисячі у компанії, яка зробила його алкоголіком

 Співробітник бразильської пивоварної компанії Ambev подав до суду на свого працедавця за те, що той не забезпечив умов, які б зупинили у нього розвиток алкоголізму.

Чоловік, ім"я якого не повідомляється, працював на фірмі дегустатором, впродовж більше десяти років роботи випивав за восьмигодинну зміну від 16 до 25 маленьких стаканчиків пива загальним об"ємом близько 1,6 літра. Крім того, після кожної зміни він отримував безкоштовну пляшку пива з собою.

Спочатку суд встав на сторону Ambev, адвокати якої стверджують, що чоловік вже був алкоголіком до того, як став дегустатором пива. Але після повторного розгляду справи доводи позивача були визнані переконливими.

Суддя ухвалив, що компанія все ж таки несе відповідальність, оскільки не можна було давати алкоголіку роботу дегустатора. Присуджуючи потерпілому 50 тисяч доларів, суддя також заявив, що алкогольна залежність співробітника за останні роки посилилася і що навіть під час відпустки він випивав стільки ж пива, скільки на роботі, передає АР.
Зараз ви читаєте новину «Дегустатор відсудив $50 тисячі у компанії, яка зробила його алкоголіком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути