Ексклюзиви
понеділок, 23 вересня 2019 13:11

Одеська трагедія 2 травня: ДБР відкрило справу проти Парубія

Одеська трагедія 2 травня: ДБР відкрило справу проти Парубія
ДБР підозрює Парубія у створенні й координації громадських озброєних угрупувань з метою вчинення масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року. ФОТО: zn.ua
Державне бюро розслідувань відкрило кримінальну справу щодо можливої участі Андрія Парубія в організації масових заворушень в Одесі 2 травня 2014-го.

Повідомив про це колишній спікер Верховної Ради у Facebook.

"ДБР відкрило проти мене кримінальне провадження. За організацію захисту Одеси навесні 2014-го. Щоправда, у своєму листі ДБР це називає "масовими заворушеннями", – написав Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР йде шляхом Януковича - Порошенко про обшуки

Як відзначив екс-спікер, отриманий від ДБР документ його не здивував.

"От що здивувало, так те, що у тексті не було (поки що) формулювань про "організацію, координацію та здійснення Парубієм державного перевороту під кодовими назвами "Майдан", "Революція гідності", про "незаконне усунення від влади законно обраного президента Януковича", про "захоплення влади організованою злочинною групою", про "злочинну протидію державній політиці реінтеграції України у єдиний простір із братньою Російською Федерацією" тощо. Хоча це вже досить виразно прочитується між рядками", — додав він.

За словами Парубія, ДБР класифікувало протидію української влади та громадянського суспільства гібридному захопленню путінською Росією українського південного сходу як "факт створення і координування Парубієм громадських озброєних угрупувань із метою вчинення масових заворушень 2 травня 2014-го на території Одеси".

"У документі ДБР це вже стверджується як факт. Дійсно, нова, химерна епоха...", — прокоментував колишній голова Верховної Ради.

2 травня 2014-го у центрі Одеси розгорілося масове протистояння між прихильниками та противниками єдності України — учасниками маршу "За єдність України" та активістами "Одеської дружини". У результаті загинули 48 осіб, понад 250 були поранені.

Зараз ви читаєте новину «Одеська трагедія 2 травня: ДБР відкрило справу проти Парубія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути