Ексклюзиви
пʼятниця, 11 травня 2018 11:57

Дарина Сивак має дві вади серця – на окклюдер терміново потрібно 80 тисяч гривень

Дарина Сивак має дві вади серця – на окклюдер терміново потрібно 80 тисяч гривень
Фото надане Анною Сивак

У 8-річної Дарини Сивак з Черкас виявили дві патології серця - відкриту аортальну протоку і двостулковий аортальний клапан. По першому діагнозу потрібна термінова операція. Окклюдер коштує 80 тис. грн. Батьки просять допомоги.

"Захворювання в Даринки виявили недавно, ще й місяця не минуло. До того жоден педіатр нічого не підозрював, навіть шуму в серці. Тому ми шоковані. Даринка в нас досить активна. Займається музикою, танцями. Але останній рік швидко стомлювалася. Майже щодня скаржилася на головний біль і нудоту. Ми лягли в неврологію дитячої міської лікарні. Під час обстеження виявили проблеми із серцем і направили на консультацію в Київ. Там виявили вади органа. Кажуть, що вроджені. Треба якомога швидше закрити аортальну протоку. Лікарі запевняють, що дитина відразу почуватиметься добре. Операція безкоштовна, але нам треба купити окклюдер. Бо держава оплачує лише діткам до року. Друга операція Даринці теж показана. Вона може знадобитися через рік, 10 або 40 років. Виконується з відкриттям грудини і зупинкою серця. Ми надіємося, що це буде ще не скоро. Поки що раз на півроку треба буде їздити на консультацію в Київ. Зараз нам потрібно якомога швидше зібрати гроші на окклюдер. Ми в розпачі, що не маємо змоги його купити . Я перебуваю в декретній відпустці з другою донечкою Христинкою. Чоловік постійно шукає підробітки, але тих грошей вистачає лише на прожиток і ліки. Тому звертаємося до небайдужих людей. Дуже на них сподіваємося. Просимо допомогти врятувати сердечко нашої Даринки", - розповідає мати Анна Сивак.

Реквізити для допомоги:

карта Приватбанку: 5168 7573 5417 8578 (Сивак Анна Анатоліївна), її контакти: 063 740 10 48 або батька Дарини Володимира - 093 722 80 83.

Зараз ви читаєте новину «Дарина Сивак має дві вади серця – на окклюдер терміново потрібно 80 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути