понеділок, 08 грудня 2008 12:14

Данському судну вдалося утекти від піратів

Пірати Сомалі атакували данське судно-контейнеровоз MaerskRegensburg під прапором Гонконгу, повідомляє "Морський бюлетень".

Судно слідувало поблизу порту Дар ес Салам, на південь від побережжя Сомалі. Судно було обстріляне, зокрема з гранатометів. Ніхто з членів екіпажа не постраждав, контейнеровоз утік від піратів завдяки швидкості і маневру, повідомляє "Газета.ру".

25 вересня пірати захопили біля берегів Сомалі судно "Фаїна", у складі екіпажа якого - 17 громадян України. На борту судна - 33 танки Т-72, гранатомети, зенітні установки і боєприпаси, які Україна продала Кенії.

Пірати Сомалі украй незадоволені затримкою викупу за українське судно "Фаїна" з озброєнням на борту.

"Представник бандитів, що представився як Ахмед, заявив, що домовленість була досягнута вже тиждень тому і судновласник тягне час", - мовиться в повідомленні.

При цьому представник піратів погрозив, що "якщо викуп не буде доставлений найближчим часом, операція буде скасована". Бандити вимагають 3,5 мільйона доларів за звільнення судна.

Зараз ви читаєте новину «Данському судну вдалося утекти від піратів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути