пʼятниця, 20 квітня 2007 13:52

Данський депутат порівняв паранджу зі свастикою

В четвер представник данської ультраправої Народної партії Сорен Краруп (Soeren Krarup), виступаючи в парламенті, порівняв мусульманську паранджу з нацистською свастикою, чим викликав засудження своїх колег.

"Паранджа є тоталітарним символом, порівнянним з відомою нам символікою комунізму і нацистською свастикою", - цитує France Presse Крарупа, чия парламентська фракція підтримує правоцентристський коаліційний уряд Данії.

"Іслам - тоталітарна система, схожа на тоталітарні системи, що існували в Європі, і символи ісламу і нацизму абсолютно не відрізняються", - заявив депутат. Вислови парламентарія прозвучали через день після того, як кандидат від Партії єдності на майбутніх виборах Асмаа Абдол-хамід (Asmaa Abdol-Hamid) заявила, що носитиме паранджу, якщо її виберуть до парламенту.

Данський прем"єр Фог Расмуссен (Fogh Rasmussen) виступив з критикою в адресу Сорена Крарупа, назвавши приведене ним порівняння недоречним. "Нацистська свастика символізує найбільш тоталітарну ідеологію, що коли-небудь існувала в світі, а паранджа є символом релігійним", - стверджує політик.

Проте, Расмуссен вважає, що у кожного є право висловити власну думку. "У нашій країні практикується свобода самовираження у найширшому сенсі слова, і у кожної людини повинна бути свобода виразити свою точку зору", - упевнений данський прем"єр, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Данський депутат порівняв паранджу зі свастикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути