Ексклюзиви
неділя, 30 грудня 2007 17:43

Дамаск стане культурною столицею арабського світу 2008 року

Дамаск стане культурною столицею арабського світу 2008 року

Наступного року Дамаск стане культурною столицею арабського світу, перейнявши естафету від Алжиру, говориться в повідомленні міністерства культури Сирії, поширеному в неділю.

Упродовж 2008 року в сирійській столиці, до якої перейде це звання, що призначаеться щорічно, пройдуть різні значущі культурні події - театральні фестивалі, концерти, лекції відомих в світі письменників і мислителів.

Серед тих, хто відвідає Дамаск як культурну столицю арабського миру, - американський письменник і активіст Ноам Шомській, чеський письменник Мілан Кундера і легендарна ліванська співачка Файруз.

Файруз виступить в Сирії через 20 років після свого останнього концерту в цій країні. Вона візьме участь в спектаклі "Користь сну", прем"єра якого відбудеться 28 січня на сцені Будинку опери в Дамаску.

Вперше цей спектакль був показаний в Бейруті ще в 1970 році. Для "перлини Сходу", як називають Файруз у всьому арабському світі, це буде перша роль більш ніж за тридцять років. Востаннє спектакль з її участю пройшов в 1977 році.

Шомській і Кундера разом з письменницею Ізабель Альенде, дочкою колишнього чилійського президента Сальвадора Альенде, стануть гостями міжнародної конференції з літератури, яка пройде в Сирії в травні.

Офіційна церемонія з нагоди привласнення Дамаску почесного звання культурної столиці арабського миру відбудеться 19 січня, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Дамаск стане культурною столицею арабського світу 2008 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути