вівторок, 20 жовтня 2020 07:55

Далай-лама вперше спілкується з українцями онлайн

Далай-лама вперше  спілкується з українцями онлайн
Лауреат Нобелівської премії миру Далай-лама уперше поспілкується з українцями в прямому ефірі. Фото: REUTERS

20 жовтня лауреат Нобелівської премії миру Далай-лама XIV уперше спілкується з українцями в прямому ефірі.

Трансляцію можна переглянути на Facebook-сторінці організаторів — EdCamp Ukraine. Про це повідомляється на офіційному сайті Далай-лами.

Як зазначають організатори, три головні фокуси діалогу — "Освіта для миру", "Мир у світі людей" та "Пандемія і її вплив на людство".

"Перші два відображають головні цінності, які сповідує сам Далай-лама: важливість освіти, яку він називає "релігією майбутнього", і необхідність пошуку миру в конфліктному світі. Третій фокус, про пандемію, сформулювало саме життя", — йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Далай-Лама одержить премію Темплтона за "укріплення духовності"

Також повідомляється, що питання від українок і українців протягом 10 днів збирали на сайті події — найкращі з них ведучі поставлять Далай-ламі під час діалогу.

"Люди часто запитують про спільні для всіх українців негаразди: війну на Сході, відсутність сталого розвитку. Багато ставлять і загальнолюдських запитань: про пошук мети, щастя, миру з оточуючими і собою. Цікавляться думкою Далай-лами про різні філософські питання, ідеї, і навіть, про дієту чи шлюбну зраду. А через те, що ми — освітянська спільнота, багато запитань надсилають педагоги, які прагнуть передавати дітям не тільки академічні знання, але й формувати м'які навички: уміння співпереживати, брати відповідальність, діяти разом, бути стійкими", — розповідає голова Ради EdCamp Ukraine Олександр Елькін.

У бесіді візьмуть участь ексміністерка освіти і науки України Лілія Гриневич, фронтмен гурту "Антитіла" Тарас Тополя, телеведуча телеканалу 1+1, кураторка проєкту "Право на освіту" Наталія Мосейчук, а модеруватиме зустріч співавтор концепції Нової української школи Олександр Елькін.

Його Святість Далай-лама XIV (ім'я при народженні — Джецун Джампхел Нґаванґ Лобсанґ Єше Тенцзін Ґ'яцо) — 14-й Далай-лама та духовний лідер Тибету, Лауреат Нобелівської премії миру. Народився 6 липня 1935 року в родині селянина у Тибеті. У віці 2 років був оголошений реінкарнацією минулого Далай-лами XIII. У 1950 році, коли незалежний Тибет був щойно окупований Китаєм, у віці 15 років повністю взяв на себе обов'язки Далай-лами — духовного і політичного лідера країни. Після Тибетського повстання 1959 року був вимушений покинути Тибет, як і тисячі його співвітчизників й оселитися у місті Дармсала на півночі Індії. З того часу Далай-лама продовжує бути лідером буддійського світу та до 2011 року був головою Уряду Тибету у Вигнанні. Далай-лама XIV ніколи не закликав до насильницького повернення незалежності Тибету, але використовує всі можливості мирного вирішення ситуації. За свій внесок у розбудову миру і гуманізм, захист прав людини в усьому світі у 1989 році отримав Нобелівську премію миру.

Зараз ви читаєте новину «Далай-лама вперше спілкується з українцями онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути