Ексклюзиви
понеділок, 02 квітня 2007 08:40

Цунамі в Тихому океані: більше 30 тисяч потерпілих

На Соломонові острови цієї ночі обрушилося цунамі, викликане могутнім землетрусом на півдні Тихого океану. За попередніми даними, загинули вісім чоловік, включаючи шестеро дітей, десятки отримали поранення, зруйновано сотні будинків. Поступають розрізнені повідомлення про зниклих без вісті. Попередження про цунамі було також поширене в Індонезії, Папуа - Новій Гвінеї і Австралії.

Представник Соломонових островів повідомив, що в результаті стихії на заході архіпелагу постраждали щонайменше 25-30 тисяч чоловік.

За даними місцевих властей, висота цунамі на острові Шуазель на заході Соломонових островів досягла 10 метрів. Цунамі прорвалося углиб території на 500 метрів. Змито два села. Землетрус магнітудою, що викликав цунамі, 8,1 балу за шкалою Ріхтера відбулося в 40 км. на південний схід від острова Гізо о 07:39 за місцевим часом (01:39 за київським). Осередок підземного поштовху розташовувалося на глибині 10 км. під дном Тихого океану. Протягом п"яти годин після першого удару зону лиха потрясли ще десять поштовхів магнітудою більше 5, передає NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Цунамі в Тихому океані: більше 30 тисяч потерпілих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути