Діабетикам лікарі часто радять виключити з раціону сахарозу. Проте останніми роками важливість цієї традиційної рекомендації була поставлена під сумнів медиками, які припускають, що помірні кількості цукру навпаки благополучно засвоюються організмом пацієнтів з діабетом другого типу.
Дослідження, проведене британськими фахівцями в лондонській лікарні Hammersmith, показало, що щоденне споживання сахарози у вигляді морквяного пирога - рівноцінне 18 чайним ложкам цукру, не приводило ні до яких негативних змін рівнів глюкози і холестерину в крові.
Помірна кількість цукру не шкодить чутливості гормонального інсуліну і не збільшує вагу хворих діабетом, стверджують експерти. На їх думку, включення сахарози в регулярну дієту діабетиків допомагає знижувати накопичення жирів. До того ж, як показали результати аналізів, сахароза не викликає велике збільшення глюкози в крові - вона швидко і рівномірно розподіляється в організмі, повідомляє Newsland.
Коментарі