Ексклюзиви
вівторок, 15 січня 2008 09:17

Цукор не шкодить здоров"ю діабетиків - висновок лікарів

Діабетикам лікарі часто радять виключити з раціону сахарозу. Проте останніми роками важливість цієї традиційної рекомендації була поставлена під сумнів медиками, які припускають, що помірні кількості цукру навпаки благополучно засвоюються організмом пацієнтів з діабетом другого типу.

Дослідження, проведене британськими фахівцями в лондонській лікарні Hammersmith, показало, що щоденне споживання сахарози у вигляді морквяного пирога - рівноцінне 18 чайним ложкам цукру, не приводило ні до яких негативних змін рівнів глюкози і холестерину в крові.

Помірна кількість цукру не шкодить чутливості гормонального інсуліну і не збільшує вагу хворих діабетом, стверджують експерти. На їх думку, включення сахарози в регулярну дієту діабетиків допомагає знижувати накопичення жирів. До того ж, як показали результати аналізів, сахароза не викликає велике збільшення глюкози в крові - вона швидко і рівномірно розподіляється в організмі, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Цукор не шкодить здоров"ю діабетиків - висновок лікарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути