Ексклюзиви
четвер, 14 січня 2010 15:09

ЦРУ ліквідувала лідера пакистанських талібів

ЦРУ ліквідувала лідера пакистанських талібів

За непідтвердженими даними, в результаті атаки американського безпілотника вбитий лідер руху Техрік Талібан-і-Пакистан ("Рух Талібан в Пакистані") Хакімулла Мехсуд. Про це повідомляє пакистанський телеканал Aaj TV. Джерела серед талібів цю інформацію спростовують.

Раніше сьогодні повідомлялося про те, що американські спецслужби провели чергову безпілотну операцію в Північному Вазирістані на північному заході Пакистану з метою ліквідації бойовиків, які там переховувалися. Розвідувальні джерела повідомили, що в результаті ракетного удару були вбиті щонайменше десять екстремістів. Американські ракети, випущені з безпілотника, вразили ціль на території колишнього духовного училища, де бойовики, за словами джерел, організували тренувальний табір.

Польовий командир Мехсуд очолив пакистанський рух Талібан в серпні 2009 р. після загибелі колишнього лідера бойовиків Байтулли Мехсуда. Останній був ліквідований в ході аналогічної безпілотної операції ЦРУ, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «ЦРУ ліквідувала лідера пакистанських талібів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути