Ексклюзиви
четвер, 24 квітня 2008 10:51

Чотири країни Південної Америки уклали пакт для боротьби з голодом

Лідери чотирьох країн Латинської Америки - Болівії, Нікарагуа, Венесуели та Куби - домовилися виділити 100 мільйонів доларів на допомогу в подоланні світової продовольчої кризи.

Болівія, Нікарагуа, Венесуела і Куба утворюють торговий альянс "Боліварська альтернатива". Їхня ініціатива направлена на розвиток сільського господарства і збільшення виробництва рису, бобів і пшениці, яке може допомогти знизити ціни на продукти.

Зростання цін на продовольство було в основному викликане подорожчанням пального, а отже перевезення, і збільшеним попитом в Китаї та Індії.

Президент Венесуели Уго Чавес також поклав провину за подорожчання продуктів на США, що просувають ідею біопалива. Чавес вважає, що продовольча криза є "демонстрацією історичного провалу капіталістичної моделі".

Президент Нікарагуа Даніель Ортега повідомив, що минулого року ціни на рис піднялися на 70%, а на пшеницю - на 130%.

Венесуела також не уникнула браку продовольства. Брак продовольства і подорожчання продуктів харчування вже стали причиною безладів на Гаїті, в Камеруні та Індонезії, повідомляє ВВС.

Зараз ви читаєте новину «Чотири країни Південної Америки уклали пакт для боротьби з голодом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути