Ексклюзиви
пʼятниця, 09 березня 2007 08:34

Чоловіки, які битимуть жінок вперше, сидітимуть три доби

Українська асоціація Міжнародної амністії пропонує законодавчо посилити відповідальність чоловіків за насильство над жінками в родині. Про це у четвер на прес-конференції в Києві заявила голова Української асоціації Міжнародної амністії Наталка Дульнєва.

За її словами, наразі фахівцями асоціації розроблено законопроект, який, серед іншого, передбачає посилення відповідальності чоловіків за скоєння насильства над жінками в родині.

Зокрема, у документі пропонується на три доби, а не на три години (як передбачено чинним законодавством) затримувати чоловіка за скоєння ним першого акту насильства проти жінки.

Крім того, Українська асоціація Міжнародної амністії вважає, що в Україні необхідно за державні кошти створити притулки для жінок, які постраждали від насильства в родині.

Дульнєва висловила занепокоєння, що український уряд фактично повністю нехтує рекомендаціями Ради Європи створити притулки і призначити координатора виконання вимог Ради Європи з захисту прав жінок, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіки, які битимуть жінок вперше, сидітимуть три доби ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути