вівторок, 26 вересня 2017 13:07

Чоловік власноруч засадив квітами 400 км доріг
5

Василь Рижук  засадив квітами 400 км доріг
Фото: facebook.com
Василь Рижук  засадив квітами 400 км доріг
Василь Рижук  засадив квітами 400 км доріг
Василь Рижук  засадив квітами 400 км доріг
Василь Рижук  засадив квітами 400 км доріг

Волинський скульптор Василь Рижук засадив чорнобривцями та соняхами 400 км узбіч стратегічних автотрас.

Ідея засадити квітами узбіччя виникла під час Революції гідності. У чоловіка був ыз собою прапор, з підписом: "За квітучу Україну, обійміться, брати мої, молю, благаю", повідомляє "Таблоїд Волині".

"Скептики кажуть: що там садити? Мовляв, чорнобривці – то невибагливі квіти, нема труднощів. А я кажу, що вони не праві. Якщо квіти не полити, не обкосити та доглянути їх зі щирою душею та теплотою, вони ніколи не виростуть, – каже Василь Рижук. - Коли сію квіти, їх не одразу видно - швидше за бур'яни зійдуть. Але якщо за ними позалицятися, вчасно полити й обкосити, то бур'яни зникають, а квіти цвітуть. Так і у людському житті: бур'яни вилазять першими і знищують цвіт нації. Давайте допоможемо талантам, тому бур'яни самі зійдуть".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художник створив скульптуру із 7 тис. таблеток екстазі

Василь Рижук двічі був переможцем "Людини року Волинського краю", тричі лауреатом "Книги рекордів України".

"Люди з подивом запитують: нащо тобі садити ті чорнобривці, витрачаючи свої кошти, час і сили? Ліпше сіяв би цибулю чи часник – мав би гроші. Але я ніколи не шкодую, що започаткував ту справу. Як бачу цю красу, усміхнені квіти – душа відпочиває. То найкраща винагорода, – каже скульптор. - Приємно, що є люди, які долучаються до цієї справи. А є ті, хто вигадують, що за це мені платять мільйони. Мовляв, обзавівся дорогими іномарками, набудував шикарних маєтків, скупив гектари земель. М'яко кажучи, це неправда. Напевно, когось розчарую, бо насправді живу у квартирі на дев'ятому поверсі кооперативного будинку. Немаю жодного метра землі, ні будинків, ні дач".

Село Букатинка у Чернівецькому районі Вінницької області стало одним із найкращих місць прихильників зеленого туризму. Художник та скульптор Олексій Альошкін перетворює його на витвір мистецтва. Будинки розмальовує вигадливими орнаментами. Створює музеї та відкриті виставки. Придумує розваги для дітей та дорослих.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік власноруч засадив квітами 400 км доріг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути