субота, 17 травня 2008 14:53

Чоловік півроку упивався, щоб не відчувати сморід трупа свого батька

На Тернопільщини в одній з сільських хат правоохоронці знайшли муміфікований труп власника будівлі. Син загиблого запевняв, що до його смерті не має жодного відношення. Щоправда, жив поряд із трупом майже півроку, а про сморід у хаті знайомим розповідав усілякі байки.

Першою зникнення односельця помітила поштарка. Жінка поділилася своїми підозрами із сільським головою. Мовляв, вже півроку старий не отримує пенсію. Вдома був лише його син, та й він не міг чітко пояснити, куди подівся батько.

Іван Рудий, романівський сільський голова: "Він пояснював це таким чином, що батько десь є. Він, можливо, пішов до когось. А потім говорить: його у Вербицях бачили – так пояснював. Але запевняв, що він є, що він живий".

Усі, хто бував у будинку пенсіонера після його зникнення, казали, що там смердить гнилою плоттю. Та й на це син мав відмовку. Розповідав: потравив щурів - от вони і розкладаються. Правоохоронці таким розповідям вірили неохоче, тому й вирішили оглянути садибу пенсіонера.

Михайло Чорній, перший заступник керівника Теребовлянського РВ міліції: "Оглянули будинок. І з комори, яка одразу біля входу, почувся різкий трупний запах. Навіть не те що трупний, а вже як щось підгниває. Двері були зачинені. Ключ в них зламаний. Коли разом із співмешканкою, із якою проживав син, вона відчинила цей замок, ми побачили жахливу картину. Був уже напівзамумійований труп, обгризений щурами, які там і бігали зразу".

Тіло загиблого міліціонери віддали судовим медикам. Фахівці дали однозначний висновок: чоловіка просто забили на смерть.

Валентин Майструк, керівник слідчого відділення Теребовлянського РВ міліції: "На тілі убитого виявлено відкриту черепно-мозкову травму. Виявлено біля 30 переломів ребер: 20 - справа, 10 - зліва. Що говорить про явно зухвалий вид цього злочину".

Доказів про причетність сина до вбивства батька було достатньо. Тоді він і розповів, як усе було. Посварилися вони через ділянку землі, якою володів загиблий. Свою син давно пропив. Батьку ж пропонував продати його наділ та придбати телевізор. Тут таки старий і обмовився, що грошей на телевізор він уже назбирав з пенсії.

Підозрюваний: "Ми пили, пили горілку, мали їхати за телевізором. Коли ми добре випили, не давав гроші. Каже: ти поїдеш, пропадеш - ні тебе не буде, ні грошей. Почали спорити. Обидва п"яні. Коли він встав, вдарив мене в обличчя. Я ж не хотів цього. Я ж не знав, що так все станеться. Я встав, щоби віддати йому. Я як йому віддав, він і впав".

За словами підозрюваного, він іще кілька разів ударив батька, а коли зрозумів, що той уже не дихає, перелякався і втік з хати. Та за кілька днів змушений був повернутися додому. Тоді й вирішив сховати тіло у коморі.

Підозрюваний розповідає, що за кілька днів після убивства у хаті почало сильно смердіти. Боровся із цим чолов"яга єдиним способом.

Підозрюваний: "Я старався кожен день бути п"яним, так воно і було".

Правоохоронці з"ясували, що підозрюваний двічі вже був засуджений: за крадіжку та хуліганство. Чи судитимуть його втретє, за вбивство власного батька – вирішуватиме психіатрична експертиза, повідомляє НТН

Зараз ви читаєте новину «Чоловік півроку упивався, щоб не відчувати сморід трупа свого батька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути