четвер, 28 серпня 2008 15:06

Цього року до шкіл піде менше першокласників, ніж торік

Зменшилася і кількість випускників. Міністр освіти та науки Іван Вакарчук пов"язує ці цифри із демографічною кризою кінця 90-х – початку 2000-х.

Сьогодні він повідомив: кардинальних реформ у навчанні цього року не буде, головне – якість. Учні і надалі вчитимуться за 12-бальною системою оцінювання, не буде у розкладі і нових предметів.

Нині уряд працює над тим, щоб зберегти сільські школи. Зокрема, розглядають документ, де мінімально у класі може бути троє дітей. Це дасть можливість зберегти до тисячі сільських шкіл.

У постраждалих від повені регіонах школи запрацюють, як і скрізь по країні, із 1 вересня. Вода зруйнувала 315 навчальних закладів у шести областях України. 40 відсотків уже відремонтовані, а котельні ладнатимуть до середини жовтня.

Іван Вакарчук, міністр освіти і науки України: "Я думаю, що до 15 жовтня ми введемо всі ці об"єкти, пов"язані з теплом, а щодо навчання, то 1 вересня всі будуть навчатися", повідомляє ICTV

Зараз ви читаєте новину «Цього року до шкіл піде менше першокласників, ніж торік ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути