Ексклюзиви
четвер, 10 січня 2019 11:44

Cкладну операцію активіста Михайлика перенесли

Cкладну операцію активіста Михайлика перенесли
Хірурги німецької клініки знову відклали операцію Олега Михайлика на кілька днів Фото: facebook.com/profile.php?id=100028994912059

Хірурги німецької клініки, які планували дістати 9 січня кулю з легені одеського громадського діяча Олега Михайлика, знову відклали на кілька днів операцію через відсутність пакету супровідних документів зі сторони ГПУ і МВС.

"Моя операція вкотре переноситься на кілька днів у надії, що документи все-таки будуть підготовлені в Україні та надійдуть німецьким правоохоронцям," - зазначив Михайлик на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, перша операція з вилучення кулі з лівої легені, оплату якої взяв на себе німецький уряд, могла відбутися ще до Різдва Христового в Німеччині та до Нового року. Михайлик стверджує, що проведення цієї операції було фактично узгоджено в німецькій клініці на восьму ранку 9 січня.

Слід зазначити, що адвокат Михайлика Вадим Оксюта сказав, що сторона постраждалого не повинна звертатися до органів Генпрокуратури, оскільки це не передбачено законом. Однак юрист уточнив, що надав докази і що заздалегідь повідомив про операцію у ФРН Головному слідчому управлінню Нацполіції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Версії не сходяться – Михайлик про замах на себе

Він уточнив, що у грудні змінився орган досудового розслідування - на Головне слідче управління Нацполіції. 19 грудня було повідомлено керівнику слідчої групи Сергію Гуменюку про те, коли і де буде проходити операцію з вилучення кулі.

В Одесі стріляли в 43-річного Олега Михайлика 22 вересня. Він активіст і керівник міської організації партії "Сила людей". Напад скоїли близько 22:00 біля будинку №6 на вулиці Осипова, де Михайлик мешкає з дружиною.

— Знаеємо тілько, що у нього була зустріч із невідомим чоловіком. Він зателефонував ждружині і сказав, щоб вона не хвилювалася, — розповідає голова обласної організації партії "Сила людей" Ігор Бичков.

Зараз ви читаєте новину «Cкладну операцію активіста Михайлика перенесли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути